25. maaliskuuta 2015

Reissukuulumisia



Kuva A.V.

Tapanani on ollut tehdä postaus pitemmistä reissuista, joten tässä olisi kuvakertomus Dubain matkalta. Olin moikkaamassa ystävääni ja hänen perhettään, erityisesti 10-kuista kummityttöäni, itse suloisuutta.

Ekana päivänä ohjelmaan kuului Afternoon tea kivan, hienon hotellin Samovar Lougessa. Oli erittäin herkulliset tarjottavat, erityismaininnan saa vallan hurmaava appelsiinin makuinen macaron -leivos.


Kuva A.V.

Täytemaalle rakennetun palmun kehän vasemman ulkosakaran päästä oli hieno näkymä Marinan pilvenpiirtäjiin. Ilma oli tuolloin pilvinen, mutta kuitenkin niin kirkas, että ilman aurinkolaseja silmiä särki helposti. Ja oli lämmin : )



Yhtenä päivänä vierailimme Abu Dhabissa ja siellä ehkäpä maailman ihanimmassa rakennuksessa Grand Mosquessa. En voi käsittää sitä seesteisen kauneuden ja huoliteltujen yksityiskohtien määrää!




Henkeäsalpaavan upeat sisätilat!




Minne tahansa katsoi, vastassa oli mitä upeimpia yksityiskohtia.



Yhtenä iltana kävimme illallisella the Walkilla. Menimme hampurilaiselle hauskaan the Counteriin, jossa hampurilaisensa sai koostaa itse ihan alusta alkaen. Tilauskaavakkeelle raksittiin sopiva pihvi (otin vegen), mieleiset lisukkeet ja kastikkeet. Ja lienee varmasti ihan turha mainita, että hyvää oli!



Uusvanha Madinat Jumeirah oli myös kiva kokemus. Sisällä oli basaaarin tyylisesti kauppoja ja kivoja kahviloita, ulkona jatkuivat ravintolat ja vesille olisi päässyt abra-ajelulle.




Pieni ihme on keskelle aavikkoa rakennettu Dubai Miracle Garden. Petunioiden ja pelargonien huumaava tuoksu tuntui heti portilta nenään. Kukat kuulemma vaihdetaan kahdesti vuodessa, pakko varmaan onkin tuolla paahtavan auringon alla.



Vanhan keskustan puolella ihailimme creekin veneliikennettä ja tuoksuttelimme soukien maustetuoksuja. Täällä oli vähän tuhannen ja yhden yön satujen tunnelmaa : )



Eukalyptuksen tuoksuinen suitsuke tuntui silmissä jännän viileältä ja mausteiden värit ihastuttivat. Olisin voinut ostaa noita kaikkia, mutta päädyin zahtariin, chiliin, paprikaan ja teesekoitukseen. Ruusunnupuista haudutettu tee olisi varmaan hyvää : )





Matka oli kaikin puolin onnistunut ja ihana, mutta olihan kotiinkin mukava palata. Lentokone lensi sopivasti asuinalueemme yli!








16 kommenttia:

  1. Oi, oli varmaan kaikkia aisteja hivelevä matka! Lämmin ilma ja ruusunnuppujen tuoksu :-) Mekkokin on hurmaava!
    Arabialainen ornamentiikka on vertaansa vailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta joka sana. Lämpimässä ilmassa tuoksutkin jotenkin vahvistuu. Ja iltaisin ilma oli varsinkin ihana, kuin Suomen kesä : )

      Poista
  2. Oi, mitä kuvia, oli varmasti hieno reissu. Tuollaiselle maustetorille olisi ihana päästä. Mitä muuten on zahtari, jokin maustesekoitus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siinä on ainakin timjamia ja oreganoa, ilmeisesti pitäisi olla myös seesaminsiemeniä ja suolaa, mutta mun versio näyttää pelkästään vihreältä. Varmaan pitää itse lisätä seesamit ja se suola! Öljyyn sekoitettuna siitä saa jonkunlaista levitettä ja leivän päälle sitä voi laittaa öljykerroksen päälle ennen paistamista.

      Oikea kirjoitusasu taitaa olla za´atar, ainakin wikipediasta löytyi sillä nimellä.

      Poista
  3. Lämpö huokuu kuvistasi. On se varmaan ollut upea ja eksoottinen matka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä upeaa ja erilaista ja oikein rentouttavaa. En malta odottaa, että kesän lämpö saapuu tännekin!

      Poista
  4. Kyllä näyttää koko postaus tuhannen ja yhden yön tarinalta.. upeannäköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arabian Manhattaniksihan ne tuota sanoo, eikä suotta ; )

      Poista
  5. Ihania kuvia! Vaikka matkalla on aina hienoa olla, myös kotiinpaluu maistuu. Niin se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Ja onneksi matkaan voi aina palata muistoin ja kuvin.

      Poista
  6. Onpa hauska tuo värikäs puutarha, hienoa että sellainenkin on keksitty tuonne rakentaa :) Kiva että oli onnistunut reissu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollahan on kaikkea muutakin "hullua" keksitty rakentaa, mm. laskettelukeskus sisätiloihin!

      Poista
  7. Upeita tunnelmia. Grand Mosque on henkeäsalpaavan kaunis, kuin sadusta. Ihan tuon vuoksi voisin lähteä reissuun. Olen kerran käynyt Abu Dhabin lentokentällä, muuta en paikasta tiedä. Matkasi oli varmasti hieno kokemus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo moskeija oli yksi odotetuimmista matkan kohteista, eikä se yhtään pettänyt odotuksia! On melkeinpä matkan arvoinen jo itsessäänkin, kannattaa lisätä bucket listille!

      Poista
  8. Blogissani on sinulle haaste.

    VastaaPoista
  9. Kiitos matkakertomuksestasi. Tykkään lukea ihmisten matkoista ja nähdä kuvia ympäri maailmaa.
    Kotiin on aina kiva palata ja hyvin meneen matkan jälkeen uusista kokemuksista on pitkään hyvä mieli.

    VastaaPoista