9. joulukuuta 2016

Naima, Ashling ja Solaris





Ah, miten kesäisiä kuvia löytyi luonnoksista, sopivasti pimeää päivää ilostuttamaan. Olikin mukava kuvaussessio mökillä kesällä, taisi olla heinäkuuta.

Neuletakki Naima on tehty vironvillasta. Kuvissa näkyy vähän huonosti, mutta mallissa on tuollaiset koristeelliset reikärivit sivuissa. Ne levenevät helmaa kohden ja väliin jää tasku. Taskun sisäosan yläreunassa on yksityiskohtana kirjoneulekuvio. Villahan on aika kutittavaa, mutta tällekin vaatekappaleelle pesu ja huuhteluaineen käyttö teki ihmeitä.



Malli: Naima
Lanka: Aade Long 8/2
Puikot 3,5 mm ja 4 mm



Kesällä uurastin myös megakokoisen pitsihuivin parissa. Tätä neulottiin mm. uimarannalla Kroatiassa, jolloin koko neuletyöhön tuntui jäävän suolaisen meren tuoksu moneksi viikoksi.

Malli on Veera Välimäen ilmaisohje Ashling. En halunnut ihan yksiväristä, joten huivista tuli sitten Trio-jäätelö : ) Tämä on ihan valtavan pehmeä ja ihana, samalla kevyt ja lämmittävä.






Malli: Ashling
Langat: Manos del Uruguay Lace ja Drops Lace
Puikot: 4,5mm



Sokerina pohjalla yksi Melanie Bergin ihanuusmalli. Tykkään hänen huiveistaan todella paljon, mm. siksi, että niissä voi yleensä leikitellä väreillä. Tähän kappaleeseen käytin pohjaksi Louhittaren Luolan Tuulen Tytärtä värissä Hopea. Raidat ovat sekä toisten huivien jämiä että kolme Madelinetoshin Unicorn Tailia. Hieman muuntelin mallia mm. jättämällä keskiosasta joitakin kerroksia pois ja toisaalta lisäsin viimeisten raitojen väliin kaksi kerrosta harmaata. Mielestäni alkuperäisessä mallissa raidat ovat turhan tiheässä ja koska kyseessä on oikeat herkkulankaraidat niin tokihan ne ansaitsevat vähän ilmaa väleihinsä!



Malli: Solaris
Langat: 
Louhittaren Luola Tuulen Tytär / Hopea (2 vyyhtiä)
Madelinetosh Unicorn Tails väreissä Glazed pecan, Tart ja Whiskey barrel
Hedgehog Fibres Sock värissä Truffle
Squoosh Fibrearts BFL Sock värissä Red Maple.
Puikot: 4 mm




6 kommenttia:

  1. Ompa ihania ja etenkin Naima näyttää tutulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kyllä, sinulle täysi tunnustus inspiraatiosta vironvilla-Naimaan : ))

      Poista
  2. Ihania huiveja, kumpikin! Ovat niin erilaiset, ettei edes tarvitse tehdä mitään valintoja. Toinen keveä ja romanttinen. Toinen lämmin ja käytännöllinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kummatkin olleet käytössä aika paljon, ohuempi jopa yksissä juhlissa.

      Poista
  3. Tuo Solaris on kyllä makee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitu! Tämä taitaakin olla yksi tämän hetken suosikkihuiveista.

      Poista